Posted by on apr 13, 2016 in | 0 comments

Dit boek gaat over keramiek, met als rode draad het werken met platen klei en de vormgeving ervan. Auteur is keramist en edelsmid Netty Janssens die zich al vijfendertig jaar bezighoudt met het maken van keramiek, met kleuronderzoek en met het ontwikkelen van nieuwe keramische technieken en materialen. Een zoektocht die een heel eigen en herkenbaar werk heeft opgeleverd. Naast haar omvangrijk keramisch oeuvre is zij ook bekend van (internationale) symposia en workshops, vanwege haar talloze artikelen in verschillende tijdschriften waarin zij op heldere en enthousiasmerende wijze technische onderwerpen bespreekt, én door haar eerder verschenen boeken Klei, kleurpigment & meer… en Klei druktechnieken & meer…. 

Alle materialen en technieken uit deze twee voorgaande publicaties zijn eenvoudig op platen klei toe te passen. 

Keramiek is Netty Janssens’ passie. De in jaren opgebouwde kennis op het gebied van keramiek, waar klei haar keramisch canvas is, en ervaring met het werken met platen klei zijn gebundeld in dit boek in hoofdstukken als het kiezen van de juiste klei, kleitoevoegingen, onderzoek en test je klei, maak je eigen klei-uitrolplaat, monteren koud op elkaar en in verstek, pottery forms, en het stoken van je (plaat)werk. Het topic vormgeving wordt extra belicht, zodat er kennis en inzicht wordt verkregen in de beeldende aspecten en hoe die toe te passen. Het stappenplan tot slot geeft inzicht in materiaal, werkwijze en mogelijkheden waarmee de lezer zelf aan de slag kan en kan bouwen aan een weloverwogen werk. Alles vergezeld van vele voorbeelden en stap-voor-stap foto’s. 

Kortom: Platen klei, vormgeving & meer… is een toegankelijk boek voor iedereen die graag werkt met platen klei, decoreert én die bewust bezig wil zijn met vormgeving. Het is een boek voor zowel kunstenaars, keramisten en docenten die beroepsmatig met klei bezig zijn en voor degenen die dat vrijblijvender doen, als ook voor verzamelaars, galeriehouders en (andere) keramiekgeïnteresseerden. 


160 pagina’s, 18 hoofdstukken
ISBN: 978-90-819430-2-4
Prijs € 48,–


Klik hier om het boek te bestellen.